Facebook & Instagram

Att annonsera med Facebook och Instagram är ett mycket kostnadseffektivt sätt att nå potentiella kunder. Genom att rikta annonserna till målgrupper som är intresserade av det du erbjuder kan du öka intresset för dina tjänster eller produkter.

Att annonsera med Facebook och Instagram är ett mycket kostnadseffektivt sätt att nå potentiella kunder. Genom att rikta annonserna till målgrupper som är intresserade av det du erbjuder kan du öka intresset för dina tjänster eller produkter.

Vi sätter upp och optimerar er kampanj samt skriver rubrik och text. Om ni behöver hjälp med annonsmaterial så hjälper vi er med det också. Välj antal veckor du vill annonsera (upp till 4 veckor). Fortsatt annonsering med samma kampanj 3400 kr (upp till 4 veckor).

Kampanj
När du beställer din kampanj vill vi veta vilka specifika tjänster du vill marknadsföra, inom vilket geografiskt område och hur länge du vill annonsera samt för hur många hundratals kronor om dagen.

Vi erbjuder
Effektiva rubriker och texter för målgruppen
Vi når ut till rätt målgrupp som passar ert erbjudande
Professionell optimering av kampanjbudget ger kostnadseffektiv annonsering
Personlig kontakt för rådgivning och uppföljning av er annonsering.

Skapa den perfekta Facebook annonsen

Storlek på bild eller film i annons? Hur många tecken i rubriken? Det är en djungel av information som är ganska svårtillgänglig. Därför sammanställer jag här allt ni behöver veta för att skapa den perfekta Facebookannonsen i teorin. Om ni behöver hjälp med det svåraste som att skriva en bra rubrik och text till annonsen eller fixa rätt bilder samt redigera video kontakta då oss på Svedin Media.

Det kommer ständigt nya annonstyper och specifikationer så observera att det här gäller nu i skrivande stund. Följande rekommendationer gör att de foton och videoklipp du använder i dina annonser ser bra ut överallt på Facebook.

I det här blogginlägget behandlar jag bild- och videoannonser. Jag återkommer senare med karusellannonser och bildspel.

Bildannonser
Annonstypen för bild är en av de mest mångsidiga annonstyperna eftersom ni kan använda denna annonstyp med alla mål utom videovisningar. För att nå ut så bra som möjligt med en bildannons är det viktigt att den sticker ut i ett litet format. Tänk på hur du själv slötittar på Facebook i telefonen. Visst reagerar du på en bra bild som sticker ut på något sätt?

Jag vill verkligen uppmana företagare och fotografer att tänka till när ni ska fotografera bilder som passar för Facebookannonser. Tänk på att ta bilder som är "nära" och gärna med en människa och mycket färg! Helbilder på en interiör från ert kontor fångar inte blicken lika bra som en närbild på en glad och engagerad medarbetare till exempel.

Och här är de rekommenderade specifikationerna:

Bildstorlek: 1200 x 628 pixlar (nu funkar 1:1 formatet bäst eftersom det tar upp större plats i flödet och passar i flest format på flest enheter)

Facebook och Instagram Stories storlek: 1,080 x 1,920 pixlar

Bildförhållande: 9:16 till 16: 9 (beskuren till 1,91: 1 när en länk ingår)

Text: 125 tecken

Rubrik: 25 tecken

Länkbeskrivning: 30 tecken

Några extra tips:

Om ni annonserar med målet gillamarkeringar (under engagemangsmål) kommer din bild att beskäras till 8:3.

Om du vill att din annons ska få så stor spridning som möjligt rekommenderar Facebook att du använder bilder som innehåller minimal (eller ingen) text. Det gäller också logotyper i bild. I många fall vill annonsörer ha logotyp i bild. Försök då att övertyga dem om att enbart använda logotyp och inte eventuell payoff eller annan text.

Du kan använda panorama och 360 bilder, vilka kommer att visas interaktivt.

Videoannonser
Den här annonstypen är min favorit eftersom den låter dig använda rörlig bild eller stillbilder redigerade till ett videobildspel för att berätta om tjänsten eller produkten. Jag väljer ofta att använda videoannons istället för bildspel eftersom jag då kan anpassa övergångar och effekter på ett mer kontrollerat sätt. Dessutom är det inte lika känsligt med text och grafik i bild som i bildannonserna.

Och här är de rekommenderade videospecifikationerna:

Videoformat: .mp4, .mov och .gif-filer (många andra format stöds men de här rekommenderar jag).
Bildförhållande: 9:16 till 16:9 (beror på var man vill ha bäst synlighet se bild nedan)
Upplösning: 600 pixlar minsta bredd (Välj den högsta upplösningen som är möjlig för din filstorlek och bildförhållande)
Filstorlek: 4GB max
Facebook längd: 1 sekund till 240 minuter
Instagramlängd: 1 till 60 sekunder
Facebook och Instagram Stories längd: 1 till 15 sekunder
Text: 125 tecken
Rubrik: 25 tecken
Länkbeskrivning: 30 tecken


För att videoannonserna ska vara så säljande och synliga som möjlig bör de vara korta, ha tydliga bilder och grafik samt ha en början och slut som flyter ihop snyggt. Den mesta exponeringen av videoannonser sker när folk ”slötittar” på Facebook och skrollar förbi er videoannons. Så tänk på att budskapet och bilderna ska sticka ut i det pyttelilla formatet! Det här är det svåraste att få kunder att förstå. Men filmen är ju bara 7 sekunder? Vi vill ha de här meningen och inte bara ett ord.