Digital Marknadsföring

Vi är experter på B2B marknadsföring (marknadsföring riktad mot företag) och hjälper främst växande tjänsteföretag att utveckla och digitalisera sin marknadsföring.

Vi jobbar långsiktigt med våra kunder och sätter oss in i verksamheten för att på ett fokuserat sätt kunna leverera ett så bra resultat som möjligt, vare sig avsikten är att stärka varumärket eller att öka försäljningen av en specifik tjänst eller produkt.

Det finns en mängd olika kanaler, verktyg och strategier för att lyckas med digital marknadsföring där några beskrivs här nedan. Vi tycker dock att du som företagare skall göra det du är bäst på och fortsätta driva och utveckla ditt företag så sköter vi marknadsföring, rapportering och uppföljning.

Tveka inte att kontakta oss för att boka in ett kostnadsfritt rådgivningsmöte där vi går igenom er verksamhet och tittar på hur vi kan hjälpa er att ta kontroll över er marknadsföring.

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering handlar om att optimera webbplatser för att få så bra sökbarhet som möjligt dvs att ditt företags webbplatsen kommer högt upp bland sökträffarna. Det gör vi genom att skriva texter med de sökord eller fraser som dina blivande kunder vanligtvis söker på men också genom att producera interna och externa länkar till din webbplats.

Facebook och Instagram

Kampanjer på Facebook och Instagram passar för alla företag - såväl stora i tillverkningsindustrin som mindre konsultföretag. Vi skapar företagssidor, annonser, evenemang och leadannonser och optimerar dem för att locka blivande kunder till din webbplats. Med fortlöpande inlägg, filmklipp, bilder och texter optimerar vi annonserna för att kunna effektivisera försäljningen.

LinkedIn

Annonsering på LinkedIn är mer komplex än på Facebook och Instagram där man relativt snabbt kan nå ut till rätt målgrupp. På LinkedIn krävs marknadsföringsinsatser under en längre tid. Skillnaden är att när du väl har hittat rätt målgrupp och utformning på kampanjen kan LinkedIn ge ett avsevärt bättre resultat. LinkedIn lämpar sig speciellt bra för företag som säljer business to business-tjänster.

Google Ads

Med Google Ads betalar du för att synas på de översta träffarna eller i högerspalten vid sökningar på dina tjänster eller produkter. Du bestämmer vilka sökfraser dina annonser ska visas på vilket gör att de enbart når ut till de som sökt på dina tjänster eller produkter. På det sättet blir annonserna inte lika påträngande som vanliga annonser i tidningar och TV.

Displayannonsering

Med Googles Display-nätverk kan du nå blivande kunder med riktade bildannonser när de besöker sina favoritwebbplatser. Det finns flera olika annonsformat du kan välja mellan som text-, bild- och videoannonser. På samma sätt som med Google Ads kan du styra var och mot vilken målgrupp annonsen visas.

E-postmarknadsföring

Näst efter telefonen är e-postmarknadsföring fortfarande ett av de mest effektiva säljverktygen som finns. Vi har de verktyg som krävs för att kunna göra utskick till många mottagare vilket kan vara svårt med en vanlig e-postklient. Vi ser också till att utforma utskicken på ett sådant sätt att så många blivande kunder som möjligt öppnar mailet, läser det och helst klickar sig vidare till din webbplats eller svarar.

 

Kontakta oss gärna för kostnadsfri rådgivning och offert.

Ring 070-341 43 65 eller kontakta oss via formuläret nedan.

Här kan du ladda upp logotyp, bilder mm. som behövs för annonser eller liknande.

Digitalbloggen om digital marknadsföring

 

Svedin Media ny HubSpot partner

Svedin Media ny HubSpot partner

Under lång tid har jag som marknadsförare använt sälj- och marknadsföringsverktyget HubSpot både för min egen verksamhet men även till kunder. Nu har Svedin Media också blivit HubSpot partner vilket innebär att vi är licensierade för att hjälpa kunder att använda HubSpot.

Konvertera lokal till bostad i brf

Konvertera lokal till bostad i brf

Under de senaste 20 åren har ca 2 500 lokaler runt om i Sverige konverterats till bostäder varav 23% till bostadsrätter. Det motsvarar ca 11% av alla nya lägenheter i flerbostadshus. (detta är ett exempel på en kort artikel åt kund inom byggbranschen)

Inlandsbanan bommade tyska turister

Inlandsbanan bommade tyska turister

Att det skulle bli en resa med Inlandsbanan när en tågentusiast och en kulturtant firade 50 var självklart. Frågan var hur övriga i sällskapet skulle uppskatta den stundvis mycket långsamma tågresan genom Norrlands inland.

När är det dags för en ny hemsida?

När är det dags för en ny hemsida?

Börjar din webbplats kännas långsam och känns den inte lika fräsch som för ett antal år sedan?

Har ni sett hänglåset?

Har ni sett hänglåset?

Vad betyder egentligen symbolen med hänglåset uppe i vänstra hörnet i webbläsarens adressrad?

WordPress och säkerhetsmyterna

WordPress och säkerhetsmyterna

Här går vi igenom några av dom vanligaste WordPress-säkerhetsmyterna. Internet är fullt av dåliga tips, slösa inte tid på dem utan läs det här istället...

Svedin Media & Moln8 i nytt samarbete med Fastighetsmedia

Svedin Media & Moln8 i nytt samarbete med Fastighetsmedia

Fastighetsmedia i Ljusdal AB har ingått ett samarbetsavtal med Svedin Media AB och Moln8 AB gällande digital marknadsföring och webbdesign.

Vad är inbound marketing och är det något för mig?

Vad är inbound marketing och är det något för mig?

Inbound Marketing handlar om att skapa innehåll som har en positiv inverkan på människor och ditt företag...

Hitta den perfekta musen

Hitta den perfekta musen

Ni som sitter och jobbar vid en dator hela dagarna vet alla hur ont i hanleden, axlarna och nacken man kan få efter en lång arbetsdag.

Rapport från Kittelfjällskontoret

Rapport från Kittelfjällskontoret

Strålande sol, -15 och en kopp kaffe på altanen. Tyvärr är måndagar rätt jobbintensiva så jag har lite svårt att hinna njuta av det fantastiska vädret.

Introduktion till distansföretagande och digitalbloggen

Introduktion till distansföretagande och digitalbloggen

Jag startade mitt företag med målsättningen att kunna jobba helt på distans, utan att ha någon fast arbetsplats...

Digital marknadsföring, vanliga misstag.

Digital marknadsföring, vanliga misstag.

Allt fler företag flyttar merparten av sin marknadsföringsbudget till webben i hopp om att effektivisera marknadsföringen.

Några snabba SEO tips

Några snabba SEO tips

Vad kan du göra på din egen webbplats för att förbättra SEO förutom att få så många som möjligt att länka till din sida?

Öka den lokala sökbarheten

Öka den lokala sökbarheten

SEO (sökmotoroptimering) fokuseras ofta på sökresultatsidan. Även om det är en viktig del så finns det många andra faktorer...

Checklista för digital närvaro

Checklista för digital närvaro

Den här listan är självklart inte komplett men en bra början för dig som driver ett tjänsteföretag.