Webbdesign

Tillsammans skapar vi en professionell och säljande webbplats med design och funktioner speciellt anpassade för att passa ditt företag. Vi har stor erfarenhet av webbdesign och hjälper dig att utforma texter och ta fram passande bilder om du inte har det själv. När hemsidan är klar så har du alltid en kontakt som du kan höra av dig till om du behöver hjälp med uppdateringar eller övrig support. Svedin Media och EastWest Umeå driver tillsammans webbutvecklingsföretaget Moln8 där vi utvecklar verktyg som gör det enklare att bygga bättre webbplatser.

 

Våra produkter

Moln8 CMS

Kraftfullt och flexibelt webbpubliceringsverktyg för det lite större företaget eller organisationen. Integrera externa system och utveckla specialanpassade funktioner som passar din verksamhet. Designmöjligheter som gör det möjligt att skapa en webbdesign utifrån en grafisk profil eller designskisser. I våra produkter ingår alltid full support och hjälp med uppdateringar.

Moln8 Sidor

Användarvänligt webbpubliceringsverktyg för dig som enkelt vill skapa en professionell hemsida. Vi har skapat designmallar som är enkla att förändra för att passa ditt företag. Tillsammans anpassar vi färger, typsnitt och bilder som ger dig en säljande, mobilanpassad, sökmotoroptimerad och snygg hemsida. I våra produkter ingår alltid full support och hjälp med uppdateringar.

Kom igång enkelt

Vi erbjuder mallar för att passa din bransch. Bilder, texter och färger anpassar vi för ditt företag för skapa en säljande och snygg hemsida. 

Mobilanpassad och snabb

Våra hemsidorska fungera lika bra på telefonen som på en stor skärm. Dessutom är hemsidorna optimerade för att ladda "snabbare än ögat".

Stabilt

Med Moln8 ingår alltid webbhotell. Detta innebär att vi sköter den dagliga driften så att din hemsida är säker och bara fungerar.

Service och support

Moln8 erbjuder support i toppklass och vi finns tillgängliga för hjälp när du behöver det. 

Några kundexempel

Webbdesign Renthall Umeå

Renthall

Renthall behövde en ny mobilanpassad, lättnavigerad och sökmotoroptimerad webbplats med möjlighet att växa i vilket vi hjälpte Renthall med. Hos Renthall kan du hyra, köpa eller leasa lagerhallar, skärmtak, väderskydd och eventhallar. Vi jobbar ständigt på att utveckla våra produkter och alla våra hallar tillverkas med fokus på kvalitet, miljö och innovation.

Besök webbplatsen

Umeå Jazzfestival

Moln8 hjälpte Umeå Jazzfestival att skapa en lättnavigerad festivalwebb som de ansvariga enkelt kan uppdatera själva. Vår användarvänliga evenemangskalender och blogg är bara några av de funktioner som används.

Besök webbplatsen

Ersboda Folkets Hus

Vi hjälpte Esboda Folkets Hus att skapa en enkel webbplats som fungerar som grund för alla aktiviteter i huset. Specialanpassade formulär för konferensbeställningar, evenemangskalender och bokning av bio kopplat mot tickster.

Besök webbplatsen

Tobaksfri duo

Användarvänlige webbplats för organisationen Tobaksfri duo där en mängd representanter från nästan alla län i Sverige sköter uppdateringar. Webbplatsen har en mängd funktioner för att göra det enkelt att administrera tobaksfria kontrakt mm. 

Besök webbplatsen

Original tryckeri

Webbdesign och sökmotoroptimering med snabbformulär och tjänste- / produktsidor. Original tryckeri är ett offset- och digitaltryckeri som finns i Umeå, Sundsvall och Lycksele.

Besök hemsidan

Funktioner

Enkel publicering

Med vårt publiceringsverktyg är det enkelt att uppdatera innehållet på din webbplats. Vårt enkla och avskalade gränssnitt gör det lätt att navigera och lära sig funktionerna.

Mobilvänlig

Alla funktioner och moduler är anpassade för att se bra ut på både telefon och datorskärm. Majoriteten av besökarna på webben använder telefon för att surfa så därför jobbar i utifrån den skärmstorleken i första hand.

Webbhotell

Hos oss ligger er hemsida säkert. Vi gör dagliga uppdateringar och ser till att säkerheten och hastigheten är på topp.

Design

Vi erbjuder 100-tals kombinationer av sidmallar och moduler som ger stor valfrihet där vi enkelt kan förändra utseendet över tid. Med Moln8 slipper du betala dyrt för att uppdatera webbdesignen på din hemsida. 

Sökmotoroptimering

En webbplats hos Svedin Media gör det enkelt att sökmotoroptimera för så bra synlighet som möjligt på sökmotorer som Google. Alla moduler är anpassade tekniskt för optimal SEO. Vi ger också tips på hur ni själva kan jobba med SEO löpande om ni har en webbplats hos oss. Behöver ni hjälp med optimering av er webbplats så erbjuder vi extratjänster för det.

Anpassningsbart

Behöver du specialanpassningar på webbplatsen så ordnar vi det. Implementering av bokningssystem eller affärssytem löser vi enkelt i de flesta fall. Vi utvecklar också specialanpassade moduler som passar din verksamhet. 

Moln8 är utvecklat utifrån följande förutsättningar och riktlinjer:

Användarvänligt
Genom ett avskalat gränssnitt där inga onödiga funktioner är synliga och mer avancerade funktioner finns i undermenyer blir publiceringsverktyget överskådligt och lättnavigerat. Vi gör allt för att det dagliga arbetet med webbplatsen ska vara så enkelt och problemfritt som möjligt.
Prestanda
Webbplatser skapade med Moln8 upplevs som snabba genom att förladda och spara de mest vanligt efterfrågade elementen på sidorna (=cachning). Genom att också optimera stilmallar samt att webbplatsen endast laddar moduler som för tillfället behövs gör att både webbplatsen och redigeringen inte bara upplevs som utan också är mycket snabb.   
Standardiserat och samtidigt flexibelt
Vi ville skapa ett användarvänligt och standardiserat publiceringsverktyg som samtidigt är flexibelt och enkelt att förändra. Detta gjorde att vi valde PHP-ramverket Laravel.
Enkel förvaltning
Hela uppbyggnaden av Moln8 är modulärt. Många funktioner är utvecklade som självständiga moduler, vilket gör att om exempelvis säkerhetsproblem upptäcks kan det snabbare åtgärdas eftersom allt inte är integrerat med varandra.
Enkelt att skapa ny design och layout
Moln8 är inte beroende av särskilda CSS- eller JavaScript-ramverk för utseendet av webbplatsen. Det innebär att det relativt enkelt går att göra förändringar i sidlayout eller specialanpassningar av moduler efter kundens önskemål.
Säkra webbplatser
Kärnan av Moln8, ramverket Laravel, genomgår ständigt utveckling, granskning och testning. Moln8 är utvecklat enligt gällande standard för att skydda mot de vanligaste typerna av attacker. Resurser är inte exponerade för exempelvis bots som kan skanna av din webbplats efter sårbara plugins för att genomföra en attack. Vi bevakar löpande alla våra webbplatser och utför dagligen back up och löpande säkerhetsuppdateringar.

Varför välja Moln8 istället för WordPress?

WordPress driver idag över hälften av alla webbplatser på Internet. Bara denna marknadsandel gör att WordPress är en ständig måltavla för attacker. Trots att WordPress i sig själv är rigoröst testat riktas attacker ofta mot populära plugins och teman utvecklade av oerfarna aktörer (https://sucuri.net/website-security/website-hacked-report).

Trots det stora ekosystemet av plugins och mallar finns det inga garantier för att dessa är kompatibla med varandra. Ständiga säkerhetsuppdateringar är inte alltid en bra lösning eftersom det kan ge oväntade effekter som i värsta fall kan göra din sajt obrukbar. Många färdiga teman kan se väldigt imponerande ut, men att göra anpassningar kan visas sig vara tidskrävande och omständigt. Ytterligare ett problem med detta är att till nästa uppdatering av temat så krävs det att du applicerar alla dina förändringar igen. Vill man använda teman ska man använda dessa utan några anpassningar. Ett annat vanligt problem med WordPress-sajter är prestandaproblem. Allt för många plugins kan skapa detta. Den vanligaste lösning på problemet är ofta att installera ytterligare plugins som arbetar med olika typer av cachar. Detta kommer slutanvändarna till nytta men hjälper inte administratörerna, då deras innehåll av naturen är dynamiskt och inte kan lagras på detta sätt. Därför kan administratören att uppleva att sajten är trög och tungarbetad. WordPress är snabbt och enkelt att komma igång med men anpassningar och ett ständigt säkerhetsarbete kan göra att kostnaden på längre sikt blir väldigt hög. Dessutom riskerar webbplatser med långa laddningstider att förlora besökare. Skulle webbplatsen dessutom bli attackerad kan det bli väldigt kostsamt.

Arbetet med arbetsgivarvarumärket kan vara avgörande för rekrytering av rätt kompetens

Arbetet med arbetsgivarvarumärket kan vara avgörande för rekrytering av rätt kompetens

Idag har de flesta branscher svårt att rekrytera medarbetare men för rekryteringskonsulten Marlene Vikström och mediakonsulten Jonas Svedin finns det ett givet sätt att få fler sökande med rätt kompetens, få rätt sökande som passar i företaget och dessutom minska kostnaderna för rekryteringen.

Svedin Media ny HubSpot partner

Svedin Media ny HubSpot partner

Under lång tid har jag som marknadsförare använt sälj- och marknadsföringsverktyget HubSpot både för min egen verksamhet men även till kunder. Nu har Svedin Media också blivit HubSpot partner vilket innebär att vi är licensierade för att hjälpa kunder att använda HubSpot.

När är det dags för en ny hemsida?

När är det dags för en ny hemsida?

Börjar din webbplats kännas långsam och känns den inte lika fräsch som för ett antal år sedan?

Har ni sett hänglåset?

Har ni sett hänglåset?

Vad betyder egentligen symbolen med hänglåset uppe i vänstra hörnet i webbläsarens adressrad?

WordPress och säkerhetsmyterna

WordPress och säkerhetsmyterna

Här går vi igenom några av dom vanligaste WordPress-säkerhetsmyterna. Internet är fullt av dåliga tips, slösa inte tid på dem utan läs det här istället...

Vad är inbound marketing och är det något för mig?

Vad är inbound marketing och är det något för mig?

Inbound Marketing handlar om att skapa innehåll som har en positiv inverkan på människor och ditt företag...

Hitta den perfekta musen

Hitta den perfekta musen

Ni som sitter och jobbar vid en dator hela dagarna vet alla hur ont i hanleden, axlarna och nacken man kan få efter en lång arbetsdag.

Rapport från Kittelfjällskontoret

Rapport från Kittelfjällskontoret

Strålande sol, -15 och en kopp kaffe på altanen. Tyvärr är måndagar rätt jobbintensiva så jag har lite svårt att hinna njuta av det fantastiska vädret.

Introduktion till distansföretagande och digitalbloggen

Introduktion till distansföretagande och digitalbloggen

Jag startade mitt företag med målsättningen att kunna jobba helt på distans, utan att ha någon fast arbetsplats...

Digital marknadsföring, vanliga misstag.

Digital marknadsföring, vanliga misstag.

Allt fler företag flyttar merparten av sin marknadsföringsbudget till webben i hopp om att effektivisera marknadsföringen.

Några snabba SEO tips

Några snabba SEO tips

Vad kan du göra på din egen webbplats för att förbättra SEO förutom att få så många som möjligt att länka till din sida?

Öka den lokala sökbarheten

Öka den lokala sökbarheten

SEO (sökmotoroptimering) fokuseras ofta på sökresultatsidan. Även om det är en viktig del så finns det många andra faktorer...

Checklista för digital närvaro

Checklista för digital närvaro

Den här listan är självklart inte komplett men en bra början för dig som driver ett tjänsteföretag.

Digitalisering av B2B marknadsföring

Digitalisering av B2B marknadsföring

Vi känner väl alla igen oss i hur den moderna tekniken och speciellt internet har förändrat våra liv.

Företagarens guide till galaxen

Företagarens guide till galaxen

En guide för att komma igång med digital marknadsföring där du får lära dig allt från Facebookannonsering till Google My Business.